/Dag van Gelderland: Gelderland kijkt vooruit

Dag van Gelderland: Gelderland kijkt vooruit

Onlangs vond in Ede de ‘Dag van Gelderland’ plaats, met als thema ‘Gelderland kijkt vooruit’. Met de inzet van inwoners, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid werd samen vooruit gekeken naar de toekomst van Gelderland.

De organisatie: “We leven in een tijd van grote transities en dilemma’s, zoals mondialisering versus lokalisering en technologische innovatie versus waardering voor ambachten. De gevolgen van deze ontwikkelingen zijn groot. Dit alles heeft ook gevolgen voor hoe we in Gelderland leven, wonen en werken. Deze ontwikkelingen vragen ons om goed om te gaan met het milieu en ons prachtige landschap; om een impuls te geven aan onze economische kracht en bereikbaarheid; en om te zorgen voor een provincie voor iedere Gelderlander. Hoe we vandaag omgaan met deze uitdagingen bepaalt de kwaliteit van onze toekomst”.

Het congres was gericht op het Gelderse bedrijfsleven, ondernemers, het onderwijs, landbouworganisaties, bewonersinitiatieven, de woningsector, milieuorganisaties, ngo’s, zorg-, welzijns- en sportinstellingen, vervoersbedrijven, kunst- en cultuurinstellingen en bestuurders van provincie, gemeenten en regio’s en ambtenaren van overheden. Collega Roel was namens ENS aanwezig om te vertellen over ‘Longen van de Stad’. Zijn presentatie gaf inzicht in hoe op innovatieve wijze de stedelijke luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd kan worden, om steden zo aantrekkelijker te maken en houden voor wonen, werken en recreëren.

2018-08-13T16:53:54+00:00Categories: Events|
Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.