Together with Bomag, ENS has developed a customized application for their cold milling machine, the “Ion Dust Shield”. This innovative application improves working conditions and air quality in the immediate surrounding. More than 80% of the particulate matter that would be released during the milling process is now captured by our positive ionization technology.

Onlangs stond BOMAG met deze toepassing op de Bauma, dé toonaangevende internationale vakbeurs voor bouwmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen, bouwtechniek, componenten en hijs- en hefwerktuigen. Tijdens deze vakbeurs werd door de organisatie (VDMA, de Duitse ingenieursfederatie, Bauma en de hoofdorganisaties van de Duitse bouwsector) de innovatieprijs “Bauma Innovation Award” uitgereikt. Met de innovatieprijs eren de organisatoren onderzoeks- en ontwikkelingsteams van bedrijven en instellingen voor hoger onderwijs die een geavanceerde technologie hebben ontwikkeld, met een positieve bijdrage aan energie- en hulpbronnenefficiëntie of veiligheid en arbeidsomstandigheden.

Van de 138 nominaties stond de Ion Dust Shield van BOMAG in de finale. Deze asfaltfreesmachine van BOMAG behoorde tot één van de drie genomineerden in de categorie “componenten / digitale systemen”.

Wij zijn dan ook erg trots op de nominatie van BOMAG dat zij hiermee de zilveren prijs hebben gewonnen tijdens de Bauma Innovation Awards van 2019.