Samen met Bomag heeft ENS een op maat toepassing voor hun asfaltfreesmachine ontwikkeld, de “Ion Dust Shield”. Deze innovatieve toepassing verbetert de werkomstandigheden en luchtkwaliteit in de directe omgeving. Meer dan 80% van de fijnstof-deeltjes die vrijkomt tijdens het freesproces wordt opgevangen door middel van onze positieve ionisatie technologie.

Onlangs stond BOMAG met deze toepassing op de Bauma, dé toonaangevende internationale vakbeurs voor bouwmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen, bouwtechniek, componenten en hijs- en hefwerktuigen. Tijdens deze vakbeurs werd door de organisatie (VDMA, de Duitse ingenieursfederatie, Bauma en de hoofdorganisaties van de Duitse bouwsector) de innovatieprijs “Bauma Innovation Award” uitgereikt. Met de innovatieprijs eren de organisatoren onderzoeks- en ontwikkelingsteams van bedrijven en instellingen voor hoger onderwijs die een geavanceerde technologie hebben ontwikkeld, met een positieve bijdrage aan energie- en hulpbronnenefficiëntie of veiligheid en arbeidsomstandigheden.

Van de 138 nominaties stond de Ion Dust Shield van BOMAG in de finale. Deze asfaltfreesmachine van BOMAG behoorde tot één van de drie genomineerden in de categorie “componenten / digitale systemen”.

Wij zijn dan ook erg trots op de nominatie van BOMAG dat zij hiermee de zilveren prijs hebben gewonnen tijdens de Bauma Innovation Awards van 2019.