ENS op handelsmissie in India

Onder leiding van Hans de Boer (voorzitter van VNO-NCW en zakelijk missieleider) was ENS van 22 – 25 mei 2018 aanwezig tijdens de handelsmissie in India. Samen met een daarvoor speciaal geselecteerd gezelschap gingen zij de specifieke handelsmarkt in India verkennen. Tijdens de handelsmissie was er gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen, collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Daarnaast werd er voor de verschillende sectoren matchmaking georganiseerd, grotendeels in de vorm van collectieve netwerkevents. Het doel van de reis: partnerships tussen Nederlandse bedrijven met India met de focus op innovatie, gezondheid en welzijn.

Politieke delegatie

De handelsmissie werd ook bijgewoond door minister-president Mark Rutte, de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en de minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins.

Handelsmissie India groot succes

Al gedurende de missie zijn de eerste stappen gezet om tot een samenwerking te komen met een Indiaas bedrijf. Sudhir power ltd. en ENS slaan de handen ineen om de luchtkwaliteit in India te verbeteren. Het eerste project is reeds gerealiseerd. In augustus zijn vier luchtzuiveringssystemen geïnstalleerd in de highschool (atrium) van de American Embassy School, New Delhi. De American Embassy School is een voorloper op het gebied van safety voor hun kinderen en ENS is blij dat zij een bijdrage hebben kunnen leveren aan de lokale luchtkwaliteit zodat de kinderen in een veilige omgeving kunnen studeren.

India

De Indiase economie ontwikkelt zich snel. Tegen het jaar 2030 heeft India de meeste inwoners ter wereld. Het land kent een gemiddelde economische groei van meer dan 7%, een jonge en steeds beter opgeleide bevolking, een snel groeiende middenklasse, een hoge urbanisatiegraad en 15% jaarlijkse groei van de markt voor consumptiegoederen. Daarnaast heeft de Indiase regering de afgelopen jaren een aantal initiatieven genomen zoals ‘100 Smart Cities’, ‘Make in India’, ‘Clean Ganga’ en het ‘Sagar Mala’-programma voor haveninfrastructuur. Ook worden in hoog tempo maatregelen ingevoerd om het Indiase handels- en investeringsklimaat te verbeteren. Dit biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven die tijdens de missie verder worden onderzocht. De Indiase behoefte om te investeren in de kwaliteit van de groei en leefomgeving in India is groot.

2019-01-24T13:58:25+00:00Categories: Events|Tags: , |
Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.