/Internationale aandacht voor Longen van de Stad

Internationale aandacht voor Longen van de Stad

In het najaar van 2016 lanceerden wij ‘Longen van de Stad’: luchtzuivering in parkeergarages om daarmee de luchtkwaliteit in de omgeving te verbeteren. Nadat door diverse Nederlandse media over dit bijzondere project werd geschreven, stond Longen van de Stad afgelopen week ook in de internationale schijnwerpers.

Samen met de TU/e en de KU Leuven (Research Group Urban Physics and Wind Engineering) onderzochten we wat de potentiële verbetering op de luchtkwaliteit kan zijn wanneer parkeergarages worden uitgerust met onze fijnstofafvanginstallaties. De resultaten van dit onderzoek werden in oktober door Elsevier gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Journal of Wind Engineering & Industrial Aerodynamics’.

Naar aanleiding van dit onderzoek publiceerde Reuters een video over het ‘Longen van de Stad’ project. Benieuwd naar het item? U kunt het hier bekijken.

Daarnaast publiceerde Elsevier Connect afgelopen week het artikel ‘How electrifying the air in parking garages could clean our cities’. Hierin worden de resultaten van het onderzoek samengevat en wordt beschreven hoe onze technologie een bijdrage kan leveren aan het oplossen van het wereldwijde luchtvervuilingsprobleem. We zijn erg trots dat het potentieel van ‘Longen van de Stad’ in de internationale wetenschappelijke wereld wordt opgemerkt.

Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.