Project Description

HYGiON

Schone straten, schone lucht. Een gezamenlijk ontwikkelde innovatie die een bijdrage levert aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden, om zo een gezondere werk,- woon- en leefomgeving te creëren.

HYGiON

RAVO, onderdeel van de FAYAT group, is al jarenlang marktleider in de productie van straatveegmachines. Het bedrijf is doorlopend bezig met de verbetering en ontwikkeling van haar producten. Uitgangspunt daarbij is het creëren van een schonere werk,- woon- en leefomgeving voor iedereen. Zich bewust van het groeiende fijnstofprobleem wilde RAVO naast het verwijderen van vuil op straat ook een substantiële bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden. Daarvoor vond RAVO een partner in ENS Clean Air.

RAVO 5 iSeries

In samenwerking met de engineering- en productieafdeling van RAVO ontwikkelde ENS een klantspecifieke oplossing. Daarbij is onze luchtzuiveringstechnologie geïntegreerd in de RAVO 5 iSeries. Dit resulteerde in de eerste en enige straatveegwagen met deze gepatenteerde technologie: de HYGiON. De Berliner Stadsreinigung had de primeur om de straatveegwagens in de praktijk in te zetten.

Certificering door TÜV

Gezien de beperkt beschikbare ruimte in de veegwagen was het een grote uitdaging om onze technologie te integreren, maar door een slim en robuust ontwerp is het resultaat zeer succesvol. TÜV heeft met een certificeringsmeting aangetoond dat de HYGiON in staat is om 80% PM10 en 75% PM2,5 reductie te behalen, ten opzichte van een machine zonder luchtreiniging. Een mooi voorbeeld dus van hoe een gezamenlijk ontwikkelde innovatie een bijdrage levert aan een gezondere leefomgeving.

Project details