HYGiON2018-08-09T14:06:33+00:00

Project Description

HYGiON

Schone straten, schone lucht. Een gezamenlijk ontwikkelde innovatie die een bijdrage levert aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden, om zo een gezondere werk,- woon- en leefomgeving te creëren.

HYGiON

RAVO, onderdeel van de FAYAT group, is al jarenlang marktleider in de productie van straatveegmachines. Het bedrijf is doorlopend bezig met de verbetering en ontwikkeling van haar producten. Uitgangspunt daarbij is het creëren van een schonere werk,- woon- en leefomgeving voor iedereen. Zich bewust van het groeiende fijnstofprobleem wilde RAVO naast het verwijderen van vuil op straat ook een substantiële bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden. Daarvoor vond RAVO een partner in ENS Clean Air.

RAVO 5 iSeries

In samenwerking met de engineering- en productieafdeling van RAVO ontwikkelde ENS een klantspecifieke oplossing. Daarbij is onze luchtzuiveringstechnologie geïntegreerd in de RAVO 5 iSeries. Dit resulteerde in de eerste en enige straatveegwagen met deze gepatenteerde technologie: de HYGiON. De Berliner Stadsreinigung had de primeur om de straatveegwagens in de praktijk in te zetten.

Certificering door TÜV

Gezien de beperkt beschikbare ruimte in de veegwagen was het een grote uitdaging om onze technologie te integreren, maar door een slim en robuust ontwerp is het resultaat zeer succesvol. TÜV heeft met een certificeringsmeting aangetoond dat de HYGiON in staat is om 80% PM10 en 75% PM2,5 reductie te behalen, ten opzichte van een machine zonder luchtreiniging. Een mooi voorbeeld dus van hoe een gezamenlijk ontwikkelde innovatie een bijdrage levert aan een gezondere leefomgeving.

Project details

Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.