Project Description

Interparking

Interparking realiseert schone lucht in Europese parkeergarages en draagt daardoor bij aan schonere en gezondere stadslucht.

Luchtzuivering in parkeergarages

In 2019 startten Interparking en ENS hun samenwerking en daarmee ook de strijd tegen fijnstof in steden. Beffroi in Namen (België) had de primeur om als eerste parkeergarage de lucht te zuiveren. Inmiddels zijn verschillende parkeergarages in België en Frankrijk voorzien van onze luchtzuiveringssystemen en zullen er op termijn meerdere parkeergarages volgen. Door lucht te reinigen in de parkeergarage draagt Interparking bij aan een schoner stadsmilieu.

Corporate responsibility

Als sinds 2015 is Interparking CO2-neutraal gecertificeerd en hun volgende stap is een gezonder milieu te creëren. Zodoende besloot de organisatie – als eerste privaat parkeervoorziening – om parkeergarages te voorzien van luchtzuiveringssystemen om zo een gezondere omgeving te creëren voor werknemers, bezoekers en omwonenden.

« Interparking pakt op verschillende manieren de uitdagingen aan die zich aandienen op het gebied van haar sociale en ecologische verantwoordelijkheid, benadrukt Roland Cracco, CEO van Interparking. Wij vinden dat een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en het milieu integraal deel uitmaakt van onze missie. »

De Interparking Group is al meer dan 60 jaar een begrip in de parkeerwereld. De organisatie telt zo’n 2.461 medewerkers, verdeeld over 397 steden, in 9 Europese landen. Met 933 parkeervoorzieningen in grote Europese steden zoals Amsterdam, Parijs, Wenen, Brussel en Barcelona is Interparking één van de marktleiders op het gebied van parkeren.

Project details

Laatste nieuws