Vitelia Voeders2018-08-04T15:40:19+00:00

Project Description

Vitelia Voeders

Fijnstof- en geurreductie bij de productie van diervoeders voor de pluimvee-, rundvee- en varkenshouderij, om daarmee te voldoen aan de milieuwetgeving ten aanzien van geur- en stofemissienormen.

Vitelia Voeders

Mengvoederbedrijf Vitelia Voeders produceert en verkoopt diervoeders voor de pluimvee-, rundvee- en varkenshouderij. Met het groeien van de productiehoeveelheid nam ook de geuruitstoot van de fabriek toe. Om aan de milieuwetgeving te kunnen blijven voldoen, moest een geurreductie van minimaal 77% worden gerealiseerd. Daarnaast was Vitelia niet tevreden over de stofreductie die werd behaald met de ontstoffingsinstallatie die zij op dat moment gebruikten. Men wilde de stofemissie graag nog verder terugbrengen en hierbij ook de operationele kosten verminderen. In de zoektocht naar een bedrijf dat zowel het geur- als stofprobleem kon aanpakken, kwam Vitelia bij ENS terecht.

Fijnstof- en geurreductie

Om de gewenste geur- en stofreductie te kunnen behalen, was een luchtzuiveringsinstallatie met een grote capaciteit nodig. Daarom installeerde ENS bij Vitelia een Titan. Dit luchtzuiveringssysteem kan per uur 30.000 m3 lucht reinigen. Door hier geurbehandeling aan te koppelen, wordt tevens de geuroverlast aanzienlijk gereduceerd. Deze combinatie van eliminatie van fijnstof en geur werkt uitstekend. Wanneer de lucht grotendeels schoon en vrij is van fijnstof, is het namelijk makkelijker om geur te verwijderen. Onafhankelijke metingen die zijn verricht door Buro Blauw laten zien dat een gemiddelde geurreductie van 78% en een gemiddelde stofreductie van 80% wordt behaald.

Project details

Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.