Van 11 tot 19 maart vond in de Verenigde Staten de 188e editie van de Philadelphia Flower Show plaats. Deze bloemenshow in het Pennsylvania Convention Center stond dit jaar in het teken van het thema ‘Holland: Flowering the World’. Ruim 245.000 bezoekers bewonderden hier Nederlandse innovaties op het gebied van groen en duurzaamheid. ENS leverde een bijdrage in de vorm van schone lucht.

Travelling Ecodome

Tijdens de Philadelphia Flower Show was namelijk een bijzondere rol weggelegd voor de Travelling Ecodome. Dit rondreizende paviljoen, voorzien van innovaties uit de Nederlandse groene sector, stond vorig jaar op het Marineterrein bij het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam. Speciaal voor de Philadelphia Flower Show werd de Ecodome met drie containers vanuit Nederland naar de Verenigde Staten vervoerd.

ENS plaatste onder het hart van het podium in de Ecodome een ‘Aufero’. Dit luchtzuiveringssysteem heeft een capaciteit van 10.000 m3/h en vangt fijn- en ultrafijnstof af. Daarmee zorgden we tijdens de Philadelphia Flower Show voor een aangenaam en gezond binnenklimaat in het paviljoen.

Reis naar Indonesië

De Ecodome, hét groene visitekaartje van Nederland, is namens het Ministerie van Economische Zaken op reis onder het motto: Nederland als duurzame delta. Momenteel is de Ecodome vanuit Philadelphia onderweg naar zijn volgende bestemming: Bogor (Jakarta) in Indonesië.