American Embassy School

De American Embassy School (AES) is een internationale school in New Delhi (India), die een educatief programma biedt voor kinderen vanaf de kleuterschool tot en met de middelbare school. Enige tijd geleden deed ENS een studie voor hun middelbare schoolgebouw, om te kijken hoeveel fijn- en ultrafijnstof onze technologie kan verwijderen van hun semi-open binnenplaats.

Blootstelling fijnstof

Fijnstof, ook wel particulate matter (PM) in het Engels, heeft een belangrijke impact op de volksgezondheid. Ingeademd fijnstof (deeltjes kleiner dan 10 micrometer) is met het blote oog onzichtbaar, maar heeft direct een negatief effect op onze gezondheid. Vooral de ontwikkelende hersenen en lichamen van kinderen worden beïnvloed door de negatieve gezondheidseffecten van fijnstof.

Installatie luchtzuiveringssystemen

De school heeft een proactieve houding voor het bieden van een gezond omgeving voor haar werknemers en studenten. Computational Fluid Dynamics (CFD)-simulaties werden uitgevoerd om de stromingspatronen en fijnstof-concentratieverdelingen te analyseren. De gepubliceerde resultaten (zie link hieronder) wezen op een reductiepotentieel om blootstelling aan fijnstof voor leerlingen en werknemers te verminderen. Op basis van die resultaten besloot het schoolbestuur om vier luchtzuiveringssystemen op de binnenplaats te installeren. Hierdoor wordt niet alleen de lucht gezuiverd op de binnenplaats, waar zowel studenten als werknemers tijd doorbrengen tijdens pauzes, vrije uren en tijdens het wisselen van klaslokalen, maar ook in de aangesloten klaslokalen.

Demonstratie

Om de algehele prestaties van onze luchtzuiveringssystemen aan te tonen, werd een uitgebreide fijnstof meetcampagne gestart met behulp van vier ultramoderne Grimm EDM164-omgevingsstofmonitors in combinatie met vier weerstations (Lufft WS500).

Blijf op de hoogte, want de resultaten worden binnenkort met u gedeeld. Ons advies in de tussentijd? Lees zeker ook over het vooronderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- en cookiestatement.
Ik Accepteer