Na een succesvolle lancering in Rotterdam vorig jaar, streek het Smog Free Project van Daan Roosegaarde afgelopen september neer in de Chinese hoofdstad Beijing. Op 29 september vond de officiële opening van de tentoonstelling plaats. Hiermee werd de start van een tour langs diverse Chinese steden gemarkeerd.

Testresultaten Smog Free Tower in China

Deze week heeft Daan Roosegaarde de eerste succesvolle testresultaten van de Smog Free Tower in China gepresenteerd. Het Chinese ministerie van Milieubescherming gaf aan dat er in de nabijheid van de Smog Free Tower 55% schonere lucht werd gemeten. In 41 dagen tijd is 30 miljoen m3 lucht schoongemaakt en zijn er miljarden schadelijke PM2,5 deeltjes uit de lucht geëlimineerd. Deze deeltjes zijn vervolgens verwerkt in sieraden. Met de aanschaf van de smog free sieraden doneert de drager schone lucht aan de stad.

Reis langs Chinese steden

Binnenkort reist het Smog Free Project door naar andere Chinese steden. De voorbereidingen daarvoor zijn op dit moment in volle gang. Om welke steden het precies gaat wordt later bekend gemaakt. Hier leest u meer over dit bijzondere project dat ENS samen met Daan Roosegaarde ontwikkelde.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- en cookiestatement.
Ik Accepteer