Onze toepassingen voor

Infrastructurele voorzieningen

Lees meer

Geïntegreerde en slimme luchtzuivering voor infrastructurele voorzieningen

Contact onze experts

Mensen en goederen zijn altijd in beweging. Hiervoor hebben we efficiënte infrastructurele voorzieningen nodig, zoals openbaar vervoer, spoorwegen, tunnels en wegen. Samen veroorzaken al deze bewegingen veel schadelijk fijnstof door verbranding van fossiele brandstoffen en mechanische slijtage. Een grote aanwezigheid van vliegtuigen, treinen en auto's, zorgt ook voor een grote impact op de menselijke gezondheid.

ENS Clean Air heeft slim geïntegreerde oplossingen ontwikkeld om voertuigemissies af te vangen voordat deze zich over het (stedelijke) gebied verspreiden. Onze ingenieurs kunnen maatwerk leveren voor grootschalige civiele projecten en u doelgericht adviseren bij de integratie van systemen voor tunnels, knooppunten voor openbaar vervoer, mobiele machines en drukke verkeersgebieden in het algemeen.

Infrastructurele luchtkwaliteit

Het wegverkeer is een belangrijke bron van fijnstof, roet en andere soorten luchtvervuiling. Deeltjes die vrijkomen bij onvolledige brandstofverbranding, banden- en remslijtage, zijn meestal kleiner dan 2,5 micron (PM2,5). De kleine deeltjes zijn het gevaarlijkst voor de menselijke gezondheid, aangezien ze via de luchtwegen diep in het menselijk lichaam kunnen binnendringen. Mensen die wonen in gebieden met veel verkeer, lopen hierdoor ernstige gezondheidsschade op en hebben een vergrote kans op aandoeningen.

Voorkom verspreiding

Emissies van weg-, lucht- en zeetransport leveren een grote (lokale) bijdrage aan de totale luchtvervuiling. De ENS technologie maakt het mogelijk om deze vervuiling af te vangen voordat deze zich over de (stedelijke) omgeving verspreidt en voorkomt dat deze ernstige gezondheidsschade veroorzaakt.

Onze voordelen

Onze technologie wordt ingezet bij infrastructurele werken en voorzieningen om te voorkomen dat mensen in de omgeving worden blootgesteld aan het fijnstof dat hierbij ontstaat.
Benefit icon

Effectieve en efficiënte eliminatietechnologie.

Benefit icon

Verantwoordelijkheid naar de samenleving.

Benefit icon

Voorkom dat emissie zich naar stedelijke gebieden verspreidt.

Benefit icon

Minimaliseer de lokale gezondheidsimpact.

een betere luchtkwaliteit

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan

Maak een afspraak

Gerelateerde projecten

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies