Infrastructuur2018-08-14T14:52:04+00:00

Infrastructuur

ENS Infra zuivert lucht bij infrastructurele voorzieningen, zoals tunnels, bushaltes en andere drukke (overdekte) verkeerspunten die zich kenmerken door een hoge voertuigdichtheid.

ENS Infra

Verkeer is een belangrijke bron van fijnstof, roet en andere soorten luchtverontreiniging. Als gevolg van onvolledige verbranding van brandstof en mechanische slijtage van onderdelen zoals remmen en banden, worden met name deeltjes verspreid die kleiner zijn dan 2,5 micrometer (PM2,5). Juist deze deeltjes zijn gevaarlijk, omdat ze diep ons lichaam kunnen binnendringen.

Onder andere motorvoertuigen op de weg en scheepvaart leveren een grote bijdrage aan luchtverontreiniging. Maar ook op plekken met een hoge verkeersdichtheid ontstaat een grote vervuilingsconcentratie. Met de technologie van ENS is het mogelijk om deze vervuiling af te vangen voordat deze zich verspreid over de (stedelijke) omgeving.

Onze producten lenen zich er uitstekend voor om geïntegreerd te worden in (grootschalige) infraprojecten. Afhankelijk van de toepassing kan een zeer hoog afvangrendement behaald worden. Bijkomende voordelen zijn dat zowel het onderhoud als het energieverbruik zeer gering zijn. Dit maakt het mogelijk om tegen beperkte operationele kosten een robuuste en duurzame oplossing te integreren die goed aansluit bij de EMVI criteria.

Infrastructurele voorzieningen

Infrastructurele voorzieningen zoals tunnels, bushaltes en andere drukke (overdekte) verkeerspunten kenmerken zich door een hoge voertuigdichtheid en bieden de mogelijkheid om de vervuiling bij de bron aan te pakken. Door toepassing van de ENS technologie in dergelijke infrastructurele voorzieningen met een open verbinding naar de buitenlucht, ontstaat zelfs de mogelijkheid om actief de omgevingslucht te reinigen bij verkeersluwe momenten.

Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.