10 jaar ENS

Een sterk team op weg naar schone lucht

Precies 10 jaar geleden heeft Lia van de Vorle het bedrijf ENS opgericht, waarin zij zich de afgelopen jaren iedere dag – samen met haar dochters en team van professionals – 100% inzet voor de missie om schone lucht mogelijk te maken voor iedereen! In de afgelopen 10 jaar heeft ENS zich ontwikkeld tot expert op het gebied van luchtkwaliteit en het elimineren van fijnstof.

ENS als familiebedrijf

10 jaar geleden heeft Lia ENS opgericht met als doel dat haar dochters Margreet, Renée, Dominique, Quirine en Esmée ook in het bedrijf zouden komen te werken. In de afgelopen jaren hebben vier van de vijf dochters zich één voor één aangesloten bij het bedrijf. Quirine heeft haar passie gevonden in koken. Maar ook voor dochters Margreet, Renée, Dominique en Esmée was het in eerste instantie niet vanzelfsprekend om voor ENS te gaan werken. Zo vond Dominique tijdens d’r studie haar passie in event management en wilde Renée officier van justitie worden. Alle dochters wilden na de middelbare school eerst ontdekken wat zij zelf wilden gaan doen, maar volgens Esmée word je uiteindelijk meegenomen in de passie en de ambitie van het bedrijf.

Inmiddels werken er twee generaties bij ENS, maar moeder en dochters hopen ook dat de volgende generatie zich wil aansluiten bij het bedrijf. Volgens Margreet wordt de drijvende kracht, de tomeloze inzet en het “geloof” door niemand sterker gedragen dan door de  familie zelf. Het is een gevoel dat je niet kunt omschrijven; het is een stukje van je eigen identiteit geworden waardoor je voor de volle 100% ervoor gaat.

Bij ENS werken niet alleen maar familieleden. De dames worden namelijk ondersteund door een team van professionals. De afgelopen jaren is ENS gegroeid met een buitengewoon goed functionerend team, zegt Lia. Maar hoe is het voor het team om voor een familiebedrijf te werken? Volgens Joop is ENS niet zomaar een familiebedrijf, het is namelijk een familiebedrijf dat gerund wordt door alleen vrouwen. Voor hem zorgt dit familiebedrijf veel meer voor verbinding. Het is meer dan een bedrijf, je gaat verder op persoonlijk vlak een verbinding aan. Een belangrijk verschil tussen het werken voor een familiebedrijf en een willekeurig ander bedrijf is volgens Roel de directe betrokkenheid en de korte lijntjes. De familie is het bedrijf en alles wat in het bedrijf gebeurd heeft impact op de familie. Hiermee staat kwaliteit boven kwantiteit en inhoud boven exposure, wat voor Roel belangrijke voorwaarden zijn om voldoening uit het werk te halen.

Ambitie voor de toekomst

Lia’s ambitie voor de komende 10 jaar is om zoveel mogelijk schonere lucht te produceren overal ter wereld, maar met name daar waar het nu het hardst nodig is. Volgens Esmée zijn de ambities voor de komende 10 jaar groots. Met name op internationaal gebied, omdat daar het probleem ook het grootst is. ENS haar ambities liggen met name op het gebied van het uitbreiden van goede, stabiele en betrouwbare internationale en lokale relaties. Alleen door samenwerkingen met stabiele partners is ENS instaat om hun missie te volbrengen: schone lucht mogelijk maken voor iedereen! Rob sluit zich hierbij aan hoopt dat vanuit het ideaal ‘schone lucht voor iedereen’ over 10 jaar niemand zich meer druk hoeft te maken over fijnstof (en luchtkwaliteit in het algemeen) en dat ENS ‘out of business is’. Ook Guido hoopt dat ENS over 10 jaar overbodig is geworden en dat iedereen klimaat-neutraal kan genieten van zijn oude dag.

Bij ENS deelt iedereen dezelfde passie: de wereld gezonder maken voor mens en dier. Maar wat is nou de gouden tip voor het runnen van een familiebedrijf? Blijf altijd praten en gebruik elkaars krachten, zegt Dominique. Samen kun je iets moois realiseren als je elkaars krachten bundelt. Ook Renée geeft aan dat je altijd met elkaar moet blijven praten, zowel zakelijk als privé. Vergeet niet dat de band met familie sterk is, die is niet te verbreken voegt Margreet hier aan toe. Challenge elkaar en haal het beste uit elkaar naar boven om te accelereren. Samen sta je sterker!

 

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies