ENS ontvangt Solar Impulse Label

Solar Impulse Efficient Solution Label voor Longen van de Stad

ENS ontving het Solar Impulse Efficient Solution Label, als één van de 1000 schone en winstgevende oplossingen ter wereld om het milieu te beschermen.

Stichting Solar Impulse

Het Solar Impulse Efficient Solution Label is een van de eerste labels ontworpen om licht te werpen op bestaande oplossingen die zowel schoon als winstgevend zijn en een positieve impact hebben op de kwaliteit van leven. Bertrand Piccard is de ontwikkelaar en piloot van Solar Impulse; het allereerste vliegtuig dat zonder brandstof de wereld rond kan vliegen. Na zijn succes heeft Bertrand Piccard de Solar Impulse Foundation opgericht; het selecteren van oplossingen die het milieu op een winstgevende manier kunnen beschermen en deze naar besluitvormers kunnen brengen.

Een duurzame oplossing

Longen van de Stad is een technologische oplossing – ontwikkeld door ENS – om de stedelijke luchtkwaliteit aanzienlijk te verbeteren, met als doel het verwijderen van fijnstof op locaties met vervuilende hotspots. Geëvalueerd door een panel van experts, werd de Longen van de Stad-oplossing erkend als een duurzame oplossing die bijdraagt aan twee doelstellingen van de Sustainable Development Goals: industrie, innovatie en infrastructuur (SDG9) en duurzame steden en gemeenschappen (SDG11).

Longen van de Stad

Steden nemen uiteenlopende maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. In aanvulling hierop heeft ENS ‘Longen van de Stad’ ontwikkeld, waarbij bestaande infrastructuur en voorzieningen de lucht zuiveren, door actieve luchtvervuiling die anders met de wind door de stad stroomt naar nabijgelegen winkelgebieden en woonwijken, actief te verwijderen. Dit project bewijst het vermogen van onze technologie en de noodzaak om de leefbaarheid in de stad te verbeteren.

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies