ENS neemt deel aan handelsmissie in India

Een koninklijke uitnodiging

Afgelopen week stond het nieuws vol over het staatsbezoek van de koninklijke familie aan India. Parallel aan dit staatsbezoek liep de handelsmissie, waarbij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima deelnamen aan verschillende programmaonderdelen van deze missie. Honderdvijftig Nederlandse bedrijven gingen mee op handelsmissie en ENS was één van deze bedrijven!

Handelsmissie India

De handelsmissie werd georganiseerd rondom de Nederland-India Tech Summit, een beurs waar tien jaar innovatiesamenwerking tussen India en Nederland gevierd werd, en vooruit wordt gekeken naar hoe beide landen dat de komende tien jaar gaan doen. Dit is een initiatief van de Indiase overheid, waar jaarlijks meer dan duizend Indiase bedrijven, organisaties en hooggeplaatste overheidsvertegenwoordigers aanwezig zijn..

Een bezoek om niet snel te vergeten

Tijdens het slot event van het F€mpower Your Growth Program, een serie master classes voor vrouwelijke ondernemers, kwam managing director Esmée in contact met Koningin Máxima. De koningin vertelde over het staatsbezoek in India, waarop Esmée reageerde dat ze daar maar op één plek veilig is, namelijk op de school van de Amerikaanse ambassade. Want daar staat namelijk een van onze luchtzuiveringssystemen. Hierop reageerde de koningin: ‘U bent al actief in India, dan moet u zeker mee met de handelsmissie’.

Tech summit

Vier weken later stond ENS op de Tech Summit in Delhi. Tijdens deze beurs stond de verbinding tussen de onderwerpen landbouw-water-gezondheidszorg centraal. Tech Summit wordt georganiseerd voor innovatieve bedrijven en onderzoeksorganisaties die interesse hebben in een samenwerking met Indiase partijen. Zo nam ENS deel aan het Key Enabling Technologies programma.

Een bijzondere ontmoeting

De eerste stop die het koninklijk paar maakte op de beurs, was bij de stand van ENS Clean Air. ‘Wat leuk u weer te zien’ was het eerste dat Koningin Máxima zei, waarna ze vervolgens aan Koning Willem-Alexander uitlegde wat ENS Clean Air doet. Samen met een team van Indiase gastheren en staatsecretaris Mona Keijzer was iedereen vol aandacht aan het luisteren naar het verhaal van ENS Clean Air.

 

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies