Interparking installeert luchtzuiveringssystemen

Nieuwe luchtzuiverende longen in Frankrijk

In 2019 besloten Interparking en ENS om samen de strijd tegen fijnstof aan te gaan. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat er naast België, nu ook in Frankrijk de lucht in parkeergarages wordt gereinigd.

Primeur

La Coupole in Nîmes had de primeur om als eerste garage in Frankrijk de lucht te kunnen zuiveren. Kort daarna volgden ook Sulzer in Nice, Gray d’Albion in Cannes en Marché in Fontaineblue. Afgelopen maand werden deze vier garages aan het publiek gepresenteerd als ‘un poumon dans la ville’ (een long in de stad) door Cracco de CEO van Interparking.

Parkeergarages als long in de stad

Een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor de leefbaarheid in een stad, maar in veel steden is de luchtkwaliteit ondermaats en dit heeft een belangrijke impact op onze gezondheid. Longen van de Stad is een concept van ENS dat gericht is op het verbeteren van de leefbaarheid in steden door de stadslucht te reinigen. Parkeergarages kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. Door de centrale ligging kunnen parkeergarages gebruikt worden als middel om schonere lucht in steden te creëren. Hiermee krijgt de parkeergarage een extra functie als luchtzuiverende long in de stad.

 

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies