Recap 2023

Een terugblik van het afgelopen jaar

We zitten alweer in de tweede week van 2024 en het is het perfecte moment om terug te blikken op 2023. We zijn dankbaar voor alle lessen, groei en herinneringen. 

Nieuwe partner CuVotech

Het jaar begon met een leuke nieuwe samenwerking! CuVotech biedt ons waardevolle ondersteuning bij de installaties van de Aufero's en zorgt ervoor dat ze efficiënt en schoon blijven. Vanuit het kleine Escharen reizen zij heel Europa door om onze luchtzuiveringssystemen te onderhouden. We zijn ontzettend blij met CuVotech als partner.

Pensioen Joop

Naast een leuke nieuwe samenwerking erbij, hebben we ook afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerde collega. Joop, die meer dan 9 jaar bij ENS heeft gewerkt, ging met pensioen! Joop heeft een enorme bijdrage geleverd aan ENS, niet alleen door zijn expertise, maar ook door het delen van inspiratie, wijsheid en een onmiskenbare positieve energie. Dit verdiende dan ook een waardig afscheid!

Aufero 7500 4.0

Ons R&D team heeft het afgelopen jaar wederom niet stil gezeten. Kwaliteit, veiligheid en beheersbaarheid zijn voor onze partners belangrijke prestatie-eisen die we graag vervullen, en liefst nog een schepje bovenop doen. Het uiterlijk lijkt sinds de laatste grote update in 2017 nauwelijks veranderd, maar de Aufero heeft aanzienlijke verbeteringen ondergaan op het gebied van betrouwbaarheid, afwerking en materiaalgebruik op detailniveau. Daarnaast is de Aufero gereed gemaakt voor een aantal nieuwe features die in 2024 het levenslicht gaan zien en het scala aan mogelijkheden nog verder vergroot! We zijn trots op onze nieuwe Aufero 7500 versie 4.0 en enthousiast over wat komen gaat!

Veel mooie meetprojecten (R&D)

Daarnaast is on R&D team het afgelopen jaar erg druk geweest met verschillende effectonderzoeken in binnen- en buitenland, die maatschappelijk veel aandacht krijgen. Er zijn hierin tot dusver erg interessante resultaten geboekt, die later in 2024 publieke aandacht gaan krijgen. Daarnaast hebben we in Cuijk de eerste stappen gezet om een ‘Living Lab’ in te richten waar we niet alleen onze eigen producten gaan beproeven en verbeteren, maar ook gebruikersbeleving gaan monitoren. 2023 was weer een ‘effectief’ jaar voor onze aanpak en technologie en biedt een rijke voedingsbodem voor 2024.

Expo "Ville de Demain"

Van september tot januari organiseerde het team van Solar Impulse Foundation organiseerde de expositie "Ville de demain”, met diverse oplossingen die van hun het Solar Impulse Efficient Solution Label hebben ontvangen. En omdat wij in 2019 dit label hadden ontvangen mochten wij ook bij dragen aan deze expositie in La Cité des Sciences in Parijs! Bezoekers konden afgevangen fijnstof uit een parkeergarage bekijken en fijnstof dat is verwerkt in keramische tegels gemaakt door Christine Jetten.

Smart City Expo World Congress

Voor het grootste smart city-event in Europa, Smart City Expo World Congress, was Esmée geselecteerd om te spreken. Op 7 november deelde zij onze missie voor schone lucht voor iedereen en onze Longen van de Stad aanpak. We kijken met trots terug op dit evenement.

Een nieuw kantoor

Op 20 december zijn we verhuisd naar Gassel, terug naar de plek waar het in 2009 allemaal begon. Hoewel we meer dan 10 jaar hebben genoten van de prachtige locatie in Cuijk, was het tijd voor weer een nieuwe stap. We koesteren de herinneringen en successen die we hebben behaald in Cuijk!

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies