Een tiny house betegeld met restafval van luchtkwaliteitsverbetering

Floriade en EuroParcs presenteren duurzaam recreƫren

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere het decor voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Dit jaar is het thema 'Growing Green Cities'. Tijdens de Floriade presenteren organisaties tal van innovatieve oplossingen om onze steden groener en duurzamer te maken.

Rebel House

Binnen dit thema laat EuroParcs de Floriade bezoekers kennismaken met hun visie op de toekomst van recreatie. Hierdoor hebben zij volledig duurzame recreatiewoningen ontwikkeld. Een van deze woningen is het Rebel House, een uniek duurzaam tiny house volledig gemaakt van biobased en circulaire bouwmethoden en materialen. Het ontwerp is een idee van Cas van der Zanden, eigenaar van ontwerpstudio Wittehaai.

A circular solution for air pollution

De keramische gevelafwerking van het Rebel House is gemaakt van circulair brons glazuur door Studio Christine Jetten, met fijnstof van ENS Clean Air. Het brons glazuur is samengesteld met afgevangen fijnstof uit industriële werkomgevingen. Hierbij draagt elke vierkante meter keramiek bij aan 0,4 miljoen m3 gezuiverde lucht.

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies