Vaarwel Peter van de Vorle

An humanitarian has passed away

Op woensdag 22 september overleed Peter van de Vorle – medeoprichter van Wijnroemer Relief Goods (WRG), International Medical Group Europe (IMG Europe), Environmental Nano Solutions (ENS) – in het bijzijn van zijn vrouw en dochters, in hun woning in Gassel.

Begin 2021 kreeg Peter het spijtige nieuws dat hij ziek was en dat het zeer onwaarschijnlijk was dat hij zou herstellen. Tijd zou de meest onzekere factor in zijn leven worden en de tijd is aan hem voorbijgegaan.

Peter is geboren op 5 juni 1952 in Venray (Nederland). Op 18-jarige leeftijd trad hij in militaire dienst - wat de basis was voor zijn latere passie; zijn bedrijf in technische toelevering en logistiek. Na het voltooien van de militaire dienstplicht en het volgen van een functie op de afdeling medische parasitologie van de Radboud Universiteit in Nijmegen, startte Peter zijn technische groothandel WRG. In die hoedanigheid bouwde hij zijn netwerk van humanitaire hulporganisaties uit, waarvoor hij technische ondersteuning verleende in rampgebieden. Dankzij Peters grenzeloze inzet, vriendelijke benadering, technische kennis en innovatieve oplossingen is WRG uitgegroeid tot een uniek bedrijf dat hulporganisaties wereldwijd ondersteunt.

We herinneren Peter als een zorgzame man, een familiemens en een gedreven ondernemer. Zijn leven draaide om zijn vrouw Lia, zijn vijf dochters, de kleinkinderen en de honden. Naast zijn gezin gaf Peter alles voor zijn zesde kind: humanitaire hulporganisaties. De samenwerking met Artsen Zonder Grenzen (AZG; Artsen Zonder Grenzen) is altijd meer geweest dan alleen een zakelijke relatie: Peter stond hen 24 uur per dag, 7 dagen per week bij. Het leveren van AZG-projecten in Haïti, Soedan, Liberia, Rwanda, Congo en nog veel meer landen in nood, het ontwikkelen van oplossingen op maat voor veldhospitalen en opvangcentra voor vluchtelingen wereldwijd. Beste Peter, lieve vader, we zijn trots en vereerd om je levenswerk voort te zetten. Wij danken u voor uw liefde, steun en vriendschap. Je zult altijd ons rolmodel zijn en je zult altijd in onze harten zijn.

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies