Project

Parkeergarages

Wereldwijd hebben wij oplossingen voor luchtzuivering in parkeergarages geïmplementeerd.

Contact onze experts

Hoeveel ruimte er ook beschikbaar is, wij ontwikkelen oplossingen waarvan bewezen is dat ze fijnstofconcentraties drastisch verminderen, waardoor ook de afvoerlucht uit parkeergarages veel schoner wordt. Zo schoon dat het voldoet aan de WHO-normen voor luchtkwaliteit.

Voordelen

checkmarkGezondere lucht voor medewerkers, bezoekers en omwonenden
checkmarkDraagt bij aan duurzaamheidsdoelen en luchtkwaliteitsbeleid
checkmarkDoor slimme integratie worden er geen parkeerplaatsen bezet
checkmarkEen schonere parkeergarage met minder onderhoudswerk

Toegevoegde waarde

Het bereiken of behouden van een hoge kwaliteit van leven in steden is een grote maatschappelijke uitdaging. Parkeergarages bevinden zich vaak in dichtbebouwde stadscentra met een hoge verkeersintensiteit, waar veel mensen tijd doorbrengen. Door de centrale ligging kan een parkeergarage met de ENS technologie effectief worden ingezet om schone luchtzones in steden te creëren om blootstelling aan fijnstof te verminderen. Uit het Longen van de Stad onderzoek is gebleken dat zelfs een stadsbreed reinigingseffect kan worden bereikt bij toepassing op meerdere locaties in een stad. Goed voor de inwoners, goed voor het bedrijfsleven, goed voor de stad.

Onze luchtzuiveringssystemen zijn wereldwijd in parkeergarages geplaatst

  • Interparking

    Als eerste eigen parkeervoorziening besloot Interparking haar parkeergarages uit te rusten met onze luchtzuiveringssystemen om zo een gezondere omgeving te creëren voor medewerkers, bezoekers en omwonenden.

  • Gemeente Weert

    Gemeente Weert is gestart met het actief verbeteren van de luchtkwaliteit in de binnenstad door luchtzuivering aan te brengen in al hun parkeergarages in het centrum.

  • Parking Steendok Antwerpen

    In nauw overleg met de gemeente Antwerpen, Q-park en omwonenden werd besloten om de lucht in de parking Steendok te zuiveren door de installatie van de ENS technologie.

Voor elke ruimte de juiste oplossing

Ons team van luchtstromingsspecialisten en ingenieurs zal u adviseren en begeleiden bij het lokaliseren, plannen en implementeren van de optimale toepassing in uw faciliteit.

1

ANALYSE

Observatie en evaluatie van gebouwgeometrie, parkeerlay-out, bestaande ventilatiekenmerken en beoordeling van verkeersintensiteit.

2

CONCEPT

Bepaling van de benodigde reinigingscapaciteit op strategische locaties en berekening van de verwachte zuiveringsprestaties om tot een passend resultaat te komen.

3

PLANNING

Advies en visualisatie voor plaatsing van luchtzuiveringssystemen zonder daarbij bestaande parkeerplaatsen te bezetten, potentiële inkomsten kunnen toch worden gegarandeerd.

4

INSTALLATIE

Installatie van de luchtzuiveringssystemen in een nieuwe of bestaande parkeergarage in een tijdsbestek van een tot enkele dagen, afhankelijk van de grootte van de parkeergarage.

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies