Smog Free Tower2018-08-08T15:51:27+00:00

Project Description

Smog Free Tower

Onderdeel van het Smog Free Project: een krachtig statement dat bewustwording creëert voor de fijnstofproblematiek en een oplossing biedt voor dit kritieke volksgezondheidsprobleem.

Smog Free Tower

In samenwerking met Studio Roosegaarde ontwikkelde ENS Clean Air de eerste Smog Free Tower ter wereld. Deze 7 meter hoge toren reinigt 30.000 m3 vieze lucht per uur en gebruikt daarbij niet meer stroom dan een waterkoker. De toren maakt gebruik van onze gepatenteerde positieve ionisatie technologie, waarmee fijnstof wordt afgevangen en omgezet in grof stof. Op 4 september 2015 werd het Smog Free Project in Rotterdam gelanceerd en de eerste Smog Free Tower onthuld.

Smog Free Tower op reis

In september 2016 ging de Smog Free Tower op reis naar China voor een tour langs diverse Chinese steden. In zowel Beijing als Tianjin heeft men inmiddels kunnen ervaren hoe het is om schone lucht in te ademen. In mei 2017 deelde Studio Roosegaarde nieuwe resultaten over het reinigingseffect van de toren. De werking van de toren werd onderzocht door de Technische Universiteit Eindhoven, en men bevestigt dat de toren tot wel 70% van de ingaande PM10 en 50% van de ingaande PM2,5 elimineert. In 2018 is een tweede Smog Free Tower gerealiseerd die na een reis naar Polen in februari 2018 inmiddels weer in Rotterdam staat bij Studio Roosegaarde.

Project details

Laatste nieuws

Meer artikelen
Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.