Project

Speelplaatsen & (binnen)pleinen

Met onze geïntegreerde oplossingen bieden we de ruimte om vrij te ademen in openbare (buiten)ruimtes.

Contact onze experts

Het is een grote maatschappelijke uitdaging om de luchtkwaliteit in en rond steden beheersbaar te houden. Het verkeer speelt hierin een rol, maar ook stookgedrag van huishoudens, de landbouw en de industrie hebben hier invloed op.

Op plaatsen waar mensen leren, spelen of hun vrije tijd doorbrengen, is het belangrijk om omringd te zijn door schone lucht. Onze oplossingen kunnen worden geïntegreerd in de aanwezige voorzieningen en creëren zones met schone lucht in de nabijheid ervan. Goed voor de bewoners. Maar vooral voor de kinderen.

Voordelen

checkmarkSchone lucht bij sport, spel en ontspanning
checkmarkGezond en veilig spelen voor kinderen
checkmarkAantrekkingskracht voor toeristen en bezoekers
checkmarkBewustwording creëren voor schone lucht

Schone lucht co-creatie

Samen met Suez en Fermentalg ontwikkelden we een unieke oplossing voor speeltuinen en binnenplaatsen, die meerdere luchtzuiverende technologieën combineert de inzet van microalgen. Door fijne deeltjes en stikstofdioxide af te vangen ontstaat er een schone luchtbel. De microalgen absorberen de opgevangen vervuiling en creëren zuurstof en vormen een restbiomassa, die vervolgens kan worden gebruikt voor de productie van groene energie.

Onze luchtzuiveringstechnologie kan op verschillende manieren worden geïntegreerd

  • Smog Free Tower

    Een krachtig statement dat bewustwording vergroot en een oplossing biedt voor een betere buitenluchtkwaliteit. Het hart van de Smog Free Tower wordt gevormd door drie van onze systemen.

  • Suez

    Een innovatieve oplossing voor schoolpleinen om de speellucht te verbeteren, zodat kinderen gezond kunnen spelen. Bovendien helpt het ook om schoolkinderen bewuster te maken van milieuproblemen.

  • American Embassy School

    Door de lucht op de binnenplaats van een middelbare school te zuiveren, worden leerlingen en personeel blootgesteld aan aanzienlijk lagere fijnstofconcentraties tijdens lessen, pauzes en bij het wisselen van klaslokaal.

Voor elke ruimte de juiste oplossing, zowel binnen als buiten

Ons team van luchtstromingsexperts en ingenieurs zal u adviseren en begeleiden bij het lokaliseren, plannen en implementeren van de optimale toepassing.

1

ANALYSE

Observatie en evaluatie van de ruimte en het klimaat, lokale vervuilingsbronnen en achtergrondconcentraties en de aanwezige luchtstromingen.

2

CONCEPT

Bepaling van de benodigde reinigingscapaciteit en van de te verwachten zuiveringsprestaties om tot een optimaal resultaat te komen.

3

PLANNING

Aanbeveling en visualisatie voor integratie of plaatsing van luchtzuiverende maatregelen of -technieken.

4

INSTALLATIE

Engineering en installatie in een kort tijdsbestek.

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies