Project

Voedingsindustrie

Emissiebeheersing voor de voedselverwerkende industrie

Contact onze experts

Smaak- en geurstoffen worden gebruikt in het productieproces van verschillende soorten voedsel. Aan het eind van deze productielijn komen resterende geuren en fijnstof vaak vrij bij de uitlaatpijp of schoorsteen. Door effectieve luchtbehandelingsoplossingen heeft ENS Clean Air bewezen de uitstoot van geur en fijnstof naar het milieu te verminderen.

Benefits

checkmarkVerminder de uitstoot van fijnstof naar het milieu
checkmarkBeperk geuroverlast in de omgeving
checkmarkVoldoe aan voedselveiligheidsnormen
checkmarkVerminder productiestilstand en productverlies

Bewezen technologie

De effectiviteit van onze technologie is bemeten door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Na het aansluiten van onze luchtzuiveringsinstallaties op het bestaande leidingwerk van een chipsfabriek, bleek dat de geuremissie was afgenomen met ca. 89%. Hierdoor blijft het bedrijf ruim binnen de toegestane grenswaarden voor geur. Daarbij werd de geurreductie zelfs ondersteund door een buurtonderzoek.

Luchtzuiveringsoplossing voor voedselverwerkende industrieën

Voor elke ruimte de juiste oplossing

Ons team van luchtstromingsspecialisten en ingenieurs zal u adviseren en begeleiden bij het lokaliseren, plannen en implementeren van de optimale toepassing in uw proces.

1

ANALYSE

Observatie en evaluatie van proceskenmerken, situationele aspecten en luchtstroomcondities.

2

CONCEPT

Bepaling van de benodigde zuiveringscapaciteit en van de gevraagde zuiveringsprestatie in samenhang met de bestaande proces technische specificaties, veiligheidsvoorschriften en kwaliteitseisen.

3

PLANNING

Engineering en visualisatie van luchtzuiveringssystemen.

4

INSTALLATIE

Installatie van de luchtzuiveringssystemen in nauw overleg met de procesingenieurs en in de kortst mogelijke tijd, om stilstand van de productielijn te beperken of te vermijden.

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies