ENS als onderdeel van de Solution Guide for Cities

Longen van de Stad benoemd als oplossing om steden te helpen hun milieudoelstellingen op een economisch rendabele manier te bereiken.

Vandaag tijdens het officiële COP27, publiceert Solar Impulse Foundation de Solution Guide for Cities. Deze gids biedt een compilatie van casestudy's van schone en winstgevende gelabelde oplossingen die zijn ontworpen om stedelijke centra te helpen en te inspireren om snel effectieve decarbonisatieprogramma's op te bouwen en uit te voeren. Onze Longen van de Stad-aanpak is een van deze gelabelde oplossingen in de Solution Guido for Cities!

Solution Guide for Cities

Het doel van de Solution Guide for Cities is om besluitvormers te helpen de economische kansen van de ecologische transitie te benutten en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De gids is bedoeld voor burgemeesters, stedenbouwkundigen en overheden, maar ook voor particuliere bedrijven of burgers. Het wil hen inspireren door te laten zien dat er duurzame oplossingen bestaan en dat ze deze kunnen gebruiken om hun milieudoelstellingen op een economisch rendabele manier te bereiken.

Bertrand Piccard van Solar Impulse Foundation: “Bewijzen dat er winstgevende oplossingen bestaan om het milieu te beschermen, was van cruciaal belang om het debat vooruit te helpen, maar het was zeker niet het enige stukje van de puzzel. Het is nu op politiek en regelgevend gebied waar we vooruitgang moeten boeken. We lanceren dit initiatief om die inspanning te ondersteunen, te laten zien wat mogelijk is en een licht te werpen op de voordelen die dat oplevert”.

Solar Impulse Foundation

De Solar Impulse Foundation is een milieuvriendelijke non-profitorganisatie die in 2003 is opgericht door Bertrand Piccard en André Borschberg in samenwerking met het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Lausanne. In 2018 ontwierpen Bertrand Piccard en de Solar Impulse Foundation het Solar Impulse Solution Label om licht te werpen op bestaande oplossingen die zowel schoon als winstgevend zijn en een positieve impact hebben op de kwaliteit van leven. Nu zijn er meer dan 1000 schone en winstgevende oplossingen om het milieu te beschermen. ENS ontving voor Longen van de Stad dit label in 2019.

Wil je je laten inspireren door de Solution Guide for Cities? Je leest het hier.

0+
Projecten
0+
Applicaties
0+
Effect studies