Over ENS

ENS maakt zich sterk voor schone lucht voor iedereen. Lucht is een primaire behoefte, dus laten we er samen voor zorgen dat de lucht die we inademen veilig en gezond is.

ENS Clean Air

ENS (Environmental Nano Solutions) Clean Air, in 2009 opgericht door Lia van de Vorle-Houben, is een Nederlands familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het afvangen en elimineren van fijnstof. Het doel van ENS is schone lucht mogelijk te maken voor iedereen en bewustwording te creëren rondom de fijnstofproblematiek.

Lia: “Men vindt het vanzelfsprekend dat we ademen, maar vaak wordt vergeten dat de lucht die we inademen veelal vervuild is. Dat heeft een enorme invloed op onze gezondheid. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de gevaren die letterlijk in de lucht hangen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties. Bovendien is vervuilde lucht niet langer alleen een probleem in bijvoorbeeld China. Ook in Europa heeft het een grote impact op de volksgezondheid”.

ENS heeft zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van luchtkwaliteit en is in staat om oplossingen op maat te bieden. Een team van professionals, waaronder ook de vier dochters van Lia, werkt dagelijks aan het realiseren van schone lucht. Daarbij wordt samengewerkt met diverse partners, zoals gemeenten, meetinstituten voor luchtkwaliteit, onderzoeksinstellingen en particuliere bedrijven.

ENS als familiebedrijf

10 jaar geleden heeft Lia ENS opgericht met als doel dat haar dochters Margreet, Renée, Dominique, Quirine en Esmée ook in het bedrijf zouden komen te werken. In de afgelopen jaren hebben vier van de vijf dochters zich één voor één aangesloten bij het bedrijf. Inmiddels werken er twee generaties bij ENS, maar moeder en dochters hopen ook dat de volgende generatie zich wil aansluiten bij het bedrijf.

Het ontstaan

In 2007 werd bij veel mensen besmetting met de MRSA-bacterie ontdekt. Omdat men meer besmettingen wilde voorkomen, rees de vraag hoe verdere verspreiding van de bacterie voorkomen kon worden. Het antwoord daarop was schone lucht. Lia: “De MRSA-bacterie verspreidt zich onder andere via stof. Ziektekiemen hechten zich hieraan. Door de stofdeeltjes uit de lucht te halen, haal je ook de ziektekiemen weg

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- en cookiestatement.
Ik Accepteer