Agricultuur

ENS Agri zuivert de lucht van fijnstof, ziektekiemen en bacteriën binnen de agrarische sector, waaronder de intensieve veehouderij, tuinbouw en bij de productie van petfood en diervoeders.

ENS Agri

Tijdens de productie van levensmiddelen voor mens en dier is hygiëne een belangrijk punt. Door de binnenlucht in de productieomgeving vrij te houden van fijn stof, kiemen en bacteriën, is het mogelijk om hoge kwaliteit producten te garanderen en tevens uw productieproces te optimaliseren.

ENS biedt u diverse oplossingen waarmee u fijn stof kunt afvangen en de ongewenste deeltjes die uw productieproces nadelig kunnen beïnvloeden onschadelijk kunt maken. Onze technologie is robuust, energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en toepasbaar in een grote range van luchtvolumes. De systemen kunnen in een bestaand leidingtraject geïntegreerd worden, maar ook stand-alone worden toegepast als recirculatie-unit.

Productie van petfood en diervoeders

Voor de productie van petfood en diervoeders hebben wij de Titan ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om uw proceslucht te ontstoffen en daarmee uw emissies te reduceren. Met de Titan is het mogelijk om met een hoge snelheid grof stof, fijn stof en, indien nodig, geur te elimineren uit grote hoeveelheden lucht. Het systeem kan in een bestaand leidingtraject geïntegreerd worden en kan voor fijn stof reductiepercentages van meer dan 95 procent behalen.

Intensieve veehouderij

In de intensieve veehouderij is luchtkwaliteit van groot belang voor de algemene hygiëne binnen en buiten de stal. Met een ENS systeem zoals de Titan of Aufero is het mogelijk een schoon stalklimaat te creëren voor mens en dier, waarbij naast fijn stof ook ziektekiemen uit de lucht afgevangen worden. Tevens is het mogelijk om met onze technologie de emissies naar de buitenlucht te reduceren.

Tuinbouw

Voor de tuinbouw biedt ENS de mogelijkheid om lucht te ontdoen van fijn stof, schimmels en ziektekiemen, waardoor planten onder optimale condities kunnen groeien. Door de Aufero als recirculatie-unit toe te passen, is het mogelijkheid om schadelijke, luchtgedragen deeltjes af te vangen en af te voeren zonder dat u daarbij kostbare warmte weg ventileert.