Ecodome2018-08-04T14:50:12+00:00

Project Description

Ecodome

Hét groene visitekaartje van Nederland: een tijdelijk paviljoen voorzien van Nederlandse innovaties op het gebied van milieu en leefomgeving, ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Ecodome

Het Ecodome is een tijdelijk paviljoen dat is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Het paviljoen is voorzien van Nederlandse innovaties op het gebied van milieu en leefomgeving. In mei 2016 deed het Ecodome dienst als accommodatie voor de Informele Landbouwraad, waarbij Martijn van Dam, destijds staatssecretaris van Economische Zaken, alle EU-Landbouwministers ontving.

Een oase met schone lucht

Het Ecodome biedt de bezoeker de beleving van een oase midden in de stad. Een oase met schone lucht dankzij de aanwezigheid van luchtzuiverende planten en technieken. ENS Clean Air heeft een belangrijk aandeel in het realiseren van een goede luchtkwaliteit in het Ecodome. Onder het podium in het hart van het paviljoen is een innovatief luchtzuiveringssysteem geplaatst dat met een capaciteit van 10.000 m3 per uur de lucht reinigt door fijn- en ultrafijnstof af te vangen. Daarmee wordt in het paviljoen continu gezorgd voor gereinigde lucht, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Het groene visitekaartje van Nederland

Het Ecodome vormt hét groene visitekaartje van Nederland. Vanzelfsprekend dus dat groen de basis vormt voor dit unieke project. Zo wordt het stalen frame van de imposante dome gevormd door met mos bedekte “bladeren” die het regenwater langdurig vasthouden en fijnstof afvangen uit de lucht. Diverse (wilde) bloemen, fruitbomen en (biologische) bloeiende bollen sieren zowel de binnenkant van het paviljoen als de tuin eromheen. Maar niet alleen de vormgeving is bijzonder. Het is met name de combinatie van onderdelen die het Ecodome uniek maakt. Hierdoor kunnen bezoekers zien en beleven hoe groen integraal onderdeel is van lifestyle en een gezonde leefomgeving.

Nederland als duurzame delta

Het Ecodome heeft enkele weken op het Marineterrein naast het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam gestaan. Inmiddels is het paviljoen namens het Ministerie van Economische Zaken op reis onder het motto: Nederland als duurzame delta. Het paviljoen was onder andere te bewonderen tijdens de Philadelphia Flower Show en in de Botanische Tuin Bogor (Jakarta) in Indonesië.

Project details

PARTNERS
Ministerie van Economische Zaken
NL Greenlabel

TOEPASSING
Stedelijk gebied

Wij maken op onze website gebruik van cookies en ingesloten inhoud.     Instellingen Accepteren

Analytische cookies

Via Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Dit levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij onze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Lees meer over het gebruik van Google Analytics.

Ingesloten inhoud

Berichten op onze website kunnen voorzien zijn van ingesloten inhoud van derden (bijvoorbeeld YouTube en Vimeo video’s, Google Maps en SoundCloud bestanden). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich op dezelfde manier als wanneer u de andere website bezoekt. Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, waaronder locatiegegevens en gebruikersactiviteit. Lees meer over het gebruik van ingesloten inhoud.